Știri din Moldova

Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul R. Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că astăzi, în intervalul orelor 08:00 – 18:00, se prevăd intensificări puternice ale vântului.

Reguli de comportament în condiții de vânt puternic:

Închideți ferestrele

  • Rafalele puternice de vânt pot deteriora și chiar spulbera ramele ferestrelor și obloanele, ba chiar pot “face mizerie” și deteriora mobilierul din apartament, de exemplu, pot doborî candelabre și obiecte din sticlă. Prin urmare, salvatorii recomandă să se închidă ferestrele din camere din motive de siguranță.

Purtați o mască de protecție respiratorie

  • Vântul puternic ridică praf pe străzi, care intră în ochi și în nas, iar vântul suflă, de asemenea, gunoiul din containere în zonele rezidențiale. Prin urmare, chiar dacă ieșiți afară pentru o perioadă scurtă de timp, nu este nerezonabil să purtați o mască de respirație. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele predispuse la alergii, pentru cetățenii în vârstă și pentru copii, deoarece aceștia sunt cei mai sensibili la efectele negative ale sevei și ale prafului din cauza staturii lor mici.

Limitați șederea pe stradă

  • Salvatorii sfătuiesc să așteptați vântul puternic într-o structură capitală.Printre altele, după cum au remarcat meteorologii, rafalele de vânt pot crește anxietatea și starea depresivă la persoanele cu tulburări psiho-emoționale. Prin urmare, dacă este posibil, pe vreme rea este mai bine să nu ieșiți din casă.

Aveți grijă de mașină

  • Salvatorii îi sfătuiesc, de asemenea, pe locuitori să pună mașinile în garaj, dacă este posibil, în cazuri extreme – să parcheze departe de copaci și de structurile slab consolidate.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube,  și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook Hîncești24   HN24 MD   HN24 RU   HN24 ENG

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!