Știri din Moldova

Cod Galben de vânt puternic – Precauție maximă.

Premier Energy Distribution vine cu un set de recomandări în contextul emiterii Codului Galben de vânt puternic în întreaga Republica Moldova pentru 2 aprilie de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Pentru a minimiza impactul negativ și riscurile asociate sistemului electric, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atenționează populația, agenții economici și autoritățile publice locale cu privire la posibilitatea producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a deranjamentelor și avariilor, care ar putea avea consecințe nedorite și întreruperi în furnizarea energiei electrice.

„Pentru asigurarea securității electrice a populației pe durata valabilității alertei solicităm respectarea întocmai a regulilor de protecție împotriva electrocutărilor”, anunță Premier Energy Distribution.

 

Recomandările Premier Energy Distribution pentru cetățeni:

  • Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pîmînt sau care atîrnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.
  • Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia pînă la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.
  • Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol. Instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.
  • Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură/ Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică!
  • Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!