Știri din Moldova

Copil grav rănit după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste el.

Un copil de numai 7 ani din raionul Sîngerei se zbate între viață și moarte după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Tragedia s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, iar micuțul a fost internat de urgență la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Despre acest caz a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe o rețea de socializare. Potrivit ei, copilul a fost transportat de urgență în capitală. Medicii în grijă căruia se află în prezent copilul califică starea lui ca fiind gravă.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI: „Pe parcursul zilei de sâmbătă la Institutul Mamei și Copilului a fost transportat un copil de 7 ani, în urma unui incident legat de căderea unei porți peste el. La internare starea lui se califică ca gravă, acesta având mai multe leziuni în zona cervicală. Se va examina posibilitatea efectuării unei intervenții chirurgicale, dar până la moment ele nu au fost făcute”.

La moment, copilul se află în secția de reanimare chirurgicală. Acesta a suferit mai multe leziuni în regiunea cervicală, dar este conștient.

Reamintim că în luna ianuarie 2023 un adolescent de 16 ani din Orhei a murit, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. O altă tragedie s-a produs la sfârșitul lunii mai, în același an pe un stadion din Chișinău. De această dată, un minor de 15 ani a murit, după ce o poartă metalică de pe un teren de fotbal din sectorul Ciocana a căzut peste el. Băiatul s-ar fi apucat cu mâinile de bara porții, iar aceasta a cedat.

În context, ministrul Sănătății a venit cu un apel către toate autoritățile publice locale, școli și alte instituții în a căror administrare se află terenurile sportive, să verifice siguranța instalării porților de fotbal, pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor.

sursa : echipa.md

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube,  și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook Hîncești24   HN24 MD   HN24 RU   HN24 ENG

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!