HN24 PLUS

Cum să prevenim durerile de spate în această perioadă

În perioadele de tranziție între anotimpuri, caracterizate de fluctuații de temperatură, mulți oameni resimt dureri de împușcare în spate – în regiunea lombară sau toracică a coloanei vertebrale.

Schimbările meteorologice, de la frig la căldură, de la ploaie la soare, sunt cele care provoacă inflamații în mușchii spatelui. Fluctuațiile de temperatură determină contracții reflexe ale mușchilor și ligamentelor, producând spasme dureroase. Persoana resimte acest lucru ca și cum “ceva a tras în spate”. În cazul inflamației apar umflături și durere.

Aceasta evoluție a evenimentelor este provocată în primul rând de lucrările de grădinărit. Oamenii care au stat întreaga iarnă pe canapea sau în fața calculatorului încep brusc să lucreze pe terenurile lor, în special în timpul sărbătorilor de 1 Mai, pentru a reuși să facă totul în timpul liber. Desigur, ei încordează ligamentele și articulațiile neobișnuite pentru astfel de mișcări, ceea ce duce la agravarea bolilor coloanei vertebrale – osteocondroză, dorsopatie, radiculită și altele – și începe să doară spatele și zona lombară.

Astfel de încărcări sunt foarte dăunătoare, avertizează medicul. Procesul este agravat în special de “curenții de aer” destul de frecvenți atunci când lucrați în aer liber: este suficient să transpirați și să fiți “suflați” – senzația de durere în spate este garantată.

Medicii recomandă să vă îmbrăcați corect, obligatoriu în lenjerie de bumbac, care absoarbe bine transpirația. Și să nu se supraîncarce pe suprafețele de lucru, să mențină o poziție corectă a spatelui, să ridice greutățile corect, să se încălzească bine – să facă gimnastică.

Dacă durerea a apărut deja, aplicarea cremelor antiinflamatorii și a plasturilor care conțin anestezice poate ajuta. “Dacă este tratată, totul va trece într-o zi, dacă nu este tratată – într-o săptămână. Cu toate acestea, dacă nu se face nimic, sindromul de durere poate deveni cronic”, a remarcat medicul.

În cazul apariției problemelor de sănătate, este important să se consulte un specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!