Germania legalizează canabisul în scop recreativ.

Legalizarea canabisului în scop recreativ a fost un subiect care a creat disensiuni în Germania. Textul adoptat în august 2023 de consiliul de miniștri a fost lung discutat în Bundestag. Deputații au aprobat până la urmă proiectul emblematic al guvernului lui Olaf Scholz, cu care speră să combată piața neagră, relatează AFP, citat de Digi24.

Legalizarea canabisului în scop recreativ va intra în vigoare la 1 aprilie, au anunţat vineri deputaţi din coaliţia de guvernare. Adoptat în august de consiliul de miniştri, textul a continuat sa fie discutat în Bundestag între grupurile parlamentare ale social-democraţilor (SPD), unde au apărut voci care s-au opus, Verzilor şi liberalilor din FDP, aliaţi în guvernul federal.

Deputaţii au convenit astfel asupra unei evaluări „rapide” a efectelor legalizării în ceea ce priveşte protecţia copiilor şi adolescenţilor, precum şi asupra crimei organizate, evaluare ce va ţine cont şi de expertiza poliţiei judiciare, au precizat vicepreşedinţii celor trei grupuri parlamentare.

Reforma constituie „un pas major înainte pentru o politică modernă în materie de droguri”, au subliniat ei într-un comunicat comun. Ea ar trebui, potrivit guvernului, să permită o luptă mai eficientă împotriva pieţei negre, un punct contestat de opoziţia conservatoare, sindicatele poliţiştilor şi anumiţi deputaţi ai SPD.

Cu această nouă lege, un proiect emblematic al guvernului lui Olaf Scholz, Germania va adopta una dintre cele mai liberale legi din Europa, după Malta şi Luxemburg, care au legalizat canabisul în scop recreativ în 2021 şi, respectiv, în 2023.

Reglementările prevăd autorizarea achiziţiei de canabis în cantitate limitată de maximum 25 de grame pe zi prin intermediul asociaţiilor non-profit. De asemenea, va fi posibilă cultivarea a până la trei plante de canabis pentru uz propriu.

Cu toate acestea, deţinerea şi consumul acestui drog vor rămâne strict interzise tinerilor sub 18 ani.

sursa TV8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!