Știri din Moldova

În acest weekend se trece la ora de vară.

În acest weekend, trecem la ora de vară, ceea ce înseamnă că ceasurile se vor da înainte. Noaptea devine astfel mai scurtă. Nu uitați să schimbați ora în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, se trece la ora de vară, ceea ce înseamnă că ceasurile se vor da înainte cu o oră. Astfel, ziua de duminică, 31 martie, va fi cea mai scurtă din acest an, deoarece pierdem o oră de somn. Ora 3:00 devine ora 4:00.

Ora de vară va fi valabilă până în ultimul weekend din luna octombrie.

Trecerea la ora de vară are scopul de a utiliza mai eficient lumina solară în perioada aprilie-octombrie.

 

Există mai multe motive pentru implementarea trecerii la ora de vară:

  • Economisirea energiei: Ajustarea orei poate duce la economii de energie electrică, mai ales în iluminat, deoarece oamenii folosesc mai puțină lumină artificială în serile lungi de vară.
  • Stimularea activității economice: Lumina naturală prelungită în serile de vară poate stimula activitățile economice și sociale, oferind oamenilor mai mult timp pentru activități în aer liber și recreere.
  • Sincronizarea internațională:Adoptarea orei de vară facilitează comunicarea și comerțul internațional prin sincronizarea mai bună a programelor între țările care folosesc această practică.
  • Impactul asupra sănătății: Specialiștii în medicină și psihologie susțin că trecerea la ora de vară poate influența starea de sănătate și de spirit a multor persoane, în special a celor cu afecțiuni cronice.

Idea trecerii la ora de vară îi este atribuită lui Benjamin Franklin, care a investigat eficiența lămpilor cu ulei în producerea luminii în secolul al XVIII-lea. Pe 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, dar propunerea nu a fost încă adoptată de Consiliul Uniunii Europene și nu a intrat în vigoare.

sursa : esp.md

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube,  și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook Hîncești24   HN24 MD   HN24 RU   HN24 ENG

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!