Incendiu la un depozit a unui centru creștin, din Mereșeni

Salvatorii și pompierii au salvat peste 1800 metri pătrați din suprafața unei clădiri cuprinsă de flăcări.
 
În seara zilei de 06 februarie 2024 pompierii au fost alertați conform nivelului sporit de intervenție, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe teritoriul unui Centru creștin din satul Mereșeni, raionul Hîncești.
 
Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:38. Pentru lichidarea arderii, au fost îndreptate 8 unități de tehnică cu un efectiv de 30 angajați IGSU. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale, dar și acoperișul unui depozit adiacent centrului creștin.
 
Datorită, intervenției operative a pompierilor au fost salvate peste 1800 metri pătrați din suprafața totală a clădirii afectate, dar și sala de conferință cu o capacitate de circa 1200 de persoane. Angajații IGSU au reușit localizarea incendiului către ora 23:43 și lichidarea completă la ora 02:35.
 
 
Focul a distrus o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, unde se aflau mai multe bunuri materiale, fiind parțial afectat și acoperișul clădirii. Victime nu au fost raportate.
 
Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit prealabil, că incendiul ar fi izbucnit în urma unui scurt circuit la sistemul de ventilare. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiștii în domeniu.
 
Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 28 situații de risc.
 
 
sursa IGSU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!