Știri din HînceștiȘtiri din Moldova

Noi documente de identitate din 2025

Parlamentul a votat în favoarea adoptării unor noi documente de identitate începând cu anul 2025. Potrivit INFOTAG, amendamentele la legea privind documentele de identitate ale sistemului național de pașapoarte au fost susținute de cei 79 de deputați prezenți în parlament în ziua votului, reprezentând atât partidele de guvernământ, cât și cele din opoziție.

Conform noilor modificări legislative, cartea de identitate va fi înlocuită cu un nou document. Pentru cetățenii străini, va fi introdusă o carte de reședință, care va reglementa drepturile și protecția conform legii.

Noul document va include date biometrice și semnătură electronică și va fi emis în limba română și engleză. Informațiile referitoare la locuința titularului nu vor mai fi incluse în document, ci vor fi accesibile prin platforma guvernamentală MConnect. Astfel, nu va mai fi necesar să se schimbe documentele la schimbarea locuinței.

Această nouă carte de identitate va facilita accesul la serviciile guvernamentale în format digital și, ulterior, ar putea fi recunoscută ca document de călătorie în țările care acceptă acest lucru. De exemplu, în prezent, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Turcia și Ucraina doar cu documentul de identitate.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube,  și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook Hîncești24   HN24 MD   HN24 RU   HN24 ENG

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!