Noua stație de salvatori și pompieri din Hîncești înaugurată recent

Pe 18 septembrie în municipiul Hâncești a fost deschisă remiza de salvatori și pompieri. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan, conducerea IGSU reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu și reprezentanții autorităților publice.

În discursurile sale oficialii au vorbit despre importanța realizării misiunilor de intervenție, dar și despre necesitatea renovării subdiviziunilor și aducerea acestora la standarde europene. Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a menționat că securitatea cetățenilor noștri este o prioritate a conducerii statului și a partenerilor de dezvoltare a Ministerului Afacerilor Interne, iar condițiile de muncă bune favorizează exercitarea nestingherită a obligațiunilor de serviciu desfășurate de angajații instituției.

Remiza de salvatori și pompieri urmează să asigure securitatea oamenilor în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc pentru 120 de mii de locuitori a raionului. Aceasta este amplasată strategic fiind utilată cu tehnică de intervenție, oficii pentru aparatul administrativ al subdiviziunii, boxe pentru păstrarea autospecialelor de intervenție, dar și o pistă de aterizare pentru intervenții aero-medicale.Construcția Detașamentului a fost posibilă grație suportului Programului de Asistență Umanitară a Departamentului de apărare SUA, care a investit în proiect 450 mii dolari americani.

Tot datorită acestui program pînă în prezent au fost construite și renovate subdiviziuni a IGSU din raioanele Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Edineț, Comrat, Soroca, Cimișlia, Cahul și Taraclia. În perspectivă urmează a fi demarate proiecte similare în raioanele Cantemir, Ungheni și Anenii Noi.

 

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!