Știri din Moldova

Participă la Recensământul cuiburilor de cocostârc!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Biodiversității (22 mai),
Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii lansează Recensământul cuiburilor de cocostârc.

Acest program de monitorizare se desfășoară în cadrul celui de-al 8-lea Recensământ Internațional al Cocostârcilor, coordonat de Naturschutzbund Deutchland (NABU). Organizat o dată la 10 ani,
recensământul internațional asigură estimarea periodică a populației globale de cocostârci.

Recensămintele periodice oferă date importante despre tendințele populaționale ale unor specii și ajută comunitatea științifică să anticipeze problemele cu care acestea se confruntă și măsurile de protecție suplimentară.
Pentru a contribui la succesul celui de-al 8-lea Recensământ Internațional al Cocostârcilor, SPPN organizează în Republica Moldova un nou recensământ local al cuiburilor de cocostârci. Amintim că astfel de programe au avut deja loc în anul 2019 și 2017, când cu ajutorul voluntarilor din toată țara, au fost numărate sute de cuiburi.

Cum puteți contribui?
Accesați formularul de participare la Recensământul cuiburilor de cocostârc:
Pe computer: https://arcg.is/1eKXqH
Pe telefon mobil: prin intermediul aplicației Survey123
Prin QR code
Completați rubricile incluse: localizarea cât mai precisă a cuibului, starea acestuia și suportul pe care se află, dacă este ocupat sau nu, dacă puii se văd și pot fi numărați;
Dacă aveți și o fotografie a cuibului, anexați-o la formular;
Apăsați butonul „Submit”;
Urmăriți Harta interactivă pentru a verifica dacă observația Dvs. este publică.

Informațiile colectate prin intermediul formularului, de la oameni din toată țara, vor permite estimarea unui număr real de cuiburi prezente în țară și estimarea abundenței acestei specii în Republica Moldova.
Cuiburile înregistrate de Dvs vor apărea în mod automat apar pe o hartă interactivă ce poate fi vizualizată de toți cei interesați să fie la curent cu situația cocostârcului în Republica Moldova.

 

mai multe detalii pe https://sppn.md/participa-la-recensamantul-cuiburilor-de-cocostarc/

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!