Sport

Petrocub este împotriva schimbării actualului sistem de desfășurare a Diviziei Naționale

Petrocub este împotriva schimbării actualului sistem de desfășurare a Diviziei Naționale, care este din nou la ordinea de zi a Federației la jumătate de an după ce Comitetul Executiv al FMF a luat decizia de a menține formatul campionatului primăvară-toamnă. La finele sezonului trecut, participantele în cupele europene, Petrocub, Sheriff și Sfîntul Gheorghe au pledat pentru actuala formulă, aducând argumentele necesare pentru a nu schimba sistemul de desfășurare în cadrul Comitetului Fotbal Profesionist din 20 decembrie.

”Înțelegem că pandemia de covid 19 i-a afectat pe toți, dar dorim să se respecte decizia Comitetului Executiv din 24 decembrie 2019. Atunci am votat în perspectivă, nu doar pentru un singur sezon. Argumentul nostru este în primul rând că dorim să disputăm cât mai multe meciuri, preferabil în 4 cercuri, iar toate să aibă loc pe terenuri cu suprafață naturală. Conducerea, antrenorii și toți jucătorii Petrocubului sunt categoric împotriva acestei modificări.

Dacă nu se schimbă cantitatea de meciuri jucate într-un an calendaristic și nu se schimbă pauza de iarnă, atunci care este sensul de modificat formatul campionatului. În imaginea atașată găsiți calendarul propus de Federație. Unde sunt beneficiile? În formula pe care o propunem noi campionatul poate să se desfășoare în 3 sau 4 cercuri (27/36 meciuri).

La întrunirea din 8 iunie a antrenorilor organizată de FMF, a fost propusă o singură variantă: toamnă-primăvară, care pe noi nu ne avantajează. S-a propus de a juca 27 de etape în 3 cercuri: 19 etape în acest an, iar alte 8 anul viitor până la finele lunii mai, când orice Federație este obligată să trimită la UEFA numele echipelor participante în cupele europene. Dar să ne aducem aminte că începem evoluția în Europa la mijlocul lunii iulie. Ce facem până atunci? Stăm în vacanță, ca și celelalte echipe care nu vor juca în cupele europene? Nu e corect să jucăm doar 8 meciuri în 2021. Ne reunim în luna ianuarie, mergem în cantonament și ne pregătim aproape 3 luni ca să jucăm doar 8 meciuri? La întrunirea antrenorilor de ce s-a propus un singur scenariu?

Pe 24 decembrie Comitetul Executiv a mai luat câteva decizii, care nu ne-au mulțumit: de a anula limita pentru jucătorii străini și de a exclude limita numerică a jucătorilor Under 21. Plata pentru a legitima un stranier s-a majorat la 100.000 de lei, iar în condițiile actuale are de câștigat o singură echipă – Sheriff. Dorim și cerem ca toate modificările să fie făcute transparent”, a declarat președintele echipei Petrocub, Nicolae Usatîi.

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!