Știri din Hîncești

Primul caz de AVC tratat cu succes în Spitalul din Hîncești

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hîncești, la doar două zile de când și-a început activitatea.

 

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

 

Echipa multidisciplinară formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit  prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

 

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul multidisciplinar de AVC din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ,,Diomid Gherman”, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

 

Datorită dotărilor cu echipamente performante, a reparațiilor la standarde europene, în sumă de circa 44 de milioane lei doar în ultimii doi ani, și a profesionalismului înalt al personalului medical, a fost salvată o viață și încă multe altele vor fi salvate.

 

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

 

Investim continuu în modernizarea sistemului de sănătate și formarea profesională a lucrătorilor medicali, pentru a aduce serviciile medicale moderne cât mai aproape de oameni. Pentru că nimic nu-i mai de preț decât sănătatea.

 

Felicitări echipei de medici! Felicitări Spitalului raional Hîncești!

sursa : Ministerul Sănătății al RM

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!