Raiduri de verificare și contracararea încălcării legislației de mediu

În activitatea sa din această săptămână IPM Hîncești a efectuat raiduri de verificare a transportării masei lemnoase unde au fost stopate și verificate automobile care transportau masă lemnoasă (încălcări nu s-au depistat); s-a efectuat un raid antibraconaj (pe timp de noapte) întru asigurarea respectării legislației privind protecția regnului animal, contracararea braconajului cinegetic și protecția mediului înconjurător.

Conform dispoziție nr. 15-d din 07.09.2022 cu privire la organizarea și desfășurarea Campaniei de toamnă de salubrizare și amenajare a localităților, IPM Hîncești a efectuat raiduri de salubrizare în comuna Mereșeni, satul Fîrlădeni, municipiul Hîncești pentru verificarea și monitorizarea executării acțiunilor preconizate de lichidare a gunoiștelor neautorizate, de salubrizare a fâșiilor de protecție a corpurilor de apă, de efectuare a lucrărilor de amenajare a localităților.

Ca rezultat a acțiunilor întreprinse au fost depistați cetățeni care ardeau deșeuri de diferită proveniență, alții au depozitat deșeuri în locuri neautorizate, persoanele găsite vinovate au fost citate la sediul IPM Hîncești pentru a fi sancționați conform legislației de mediu în vigoarea.

IPM Hîncești va efectua și în continuare raiduri de verificare, depistare și contracararea încălcării legislației de mediu, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!