Știri din Lume

Spania aprobă legea care permite persoanelor să-și schimbe genul la 16 ani

După luni de dezbateri, uneori încinse, în cadrul partidului de stânga aflat la guvernare, joi, parlamentarii spanioli au dat aprobarea finală unei legi care permite oamenilor să-și schimbe liber genul de la vârsta de 16 ani, într-un moment în care alte țări europene se abțin de la a aborda acest subiect controversat.

Așa-numita “lege transgender”, care este caiul de luptă al partidului de stânga radicală Podemos, aliat al socialiștilor din guvernul lui Pedro Sánchez, permite oamenilor să-și schimbe genul în documentele lor de identitate printr-o simplă declarație administrativă, începând cu vârsta de 16 ani.

Până acum, persoanele transgender aveau nevoie de un diagnostic medical de la mai mulți medici cu privire la disforia de gen, care este condiția psihologică de a simți o neconcordanță între sexul biologic și identitatea de gen.

De asemenea, trebuiau să dovedească că au urmat tratament hormonal timp de cel puțin doi ani, relaztează aiHN24 cu referire la EuroNews

Proiectul de lege a stârnit și puternice diviziuni politice în cadrul guvernului de coaliție de stânga al țării, creând o prăpastie între activiștii puternici din lobby-ul feminist și cei din campania pentru drepturile LGBTQ+.

Maria Jesus Moro, membră a partidului de opoziție Popular, a făcut un apel de ultim moment către legislatori să voteze împotriva legii.

“Toți am auzit despre țările care revin asupra deciziilor luate în grabă și care au cauzat mult suferință. Să nu trecem prin același lucru”, a spus ea.

Această legislație vine în contextul în care alte țări din Europa au început să se răzgândească în ceea ce privește drepturile transgen și accesul la îngrijire medicală.

 

 

 

Articolul anunță aprobarea de către parlamentul spaniol a unei legi care permite persoanelor să-și schimbe genul în documentele lor de identitate de la vârsta de 16 ani, fără a fi necesar un diagnostic medical și fără a fi necesar să dovedească că au urmat tratament hormonal. Legea este numită “legea transgender” și a fost susținută în principal de partidul radical de stânga Podemos, care este un aliat al socialiștilor aflați la guvernare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!