Știri din Hîncești

Trupa de teatru ,,Ghioceii” la aniversarea de 33 de ani de la fondare

Recent la Mingir s-a desfășurat spectacolul dedicat celor 33 de ani de la fondarea trupei de teatru ,,Ghioceii”. Colectivul condus de regizorul Mihai Sîrbu a bucurat publicul cu spectacolele lor și a obținut locuri premiante în cadrul diverselor festivaluri raionale, naționale și internaționale de-a lungul timpului.

Profesorii Tatiana Rusnac, Nina Babii, Gheorghe Șevsciuc și Tamara Grițenco de la Colegiul de Arte din Soroca și actorul Victor Celan, specialist al Centrului Național de Conservare și promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial au fost prezenți la sărbătoare în semn de respect și susținere colegială.

Evenimentul a început cu un fragment din mini spectacolul ,,Copii și primăvara” prezentat de Teatrul epic de etnografie și folclor stilizat din Gimnaziul Mingir. Acesta a cuprins cântece din folclorul copiilor, frământări de limbă, proverbe și zicători. Conducătorul trupei de teatru Mihai Sârbu a făcut o incursiune în istoria dezvoltării acesteia. Un farmec aparte a avut prezentarea baladei populare ,,Meșterul Manole” în care a jucat rolul central. Trupa de teatru a prezentat un fragment din spectacolul ,,Fata moșului cea cuminte”, pentru care le-a fost oferit Trofeul în cadrul Festivalului – Concurs Național al Teatrelor de Amatori “Vasile Alecsandri”, ediția a XIII –a de la Bălți. Rolurile centrale au fost jucate de actorii: Daniela Bădărău – Ilenuța, Nicoleta Lupanciuc – fata babei, Antonina Stănilă – baba, Daniel Cipileaga – moșul.

La această sărbătoare au fost prezenți și foștii elevi ai regizorului: Ion Gorun, Vlad Ropot(azi actor la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” din capitală, Victor Cotovanu, Sergiu Vâzdoagă, Ilie Pârlog, Cătălina Varaniță, Diana Boșcov, Maria Lupanciuc (azi actor la teatrul național din Timișoara). Ei au adus în dar mesaje de felicitare în semn de recunoștință și au prezentat mici fragmente din câteva spectacole.
Alexandrina DOBOȘ, elevă
Școala de Arte ,,Timotei Bătrânu”
or. Hîncești

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!