Știri din Hîncești

10 hectare de vegetație uscată distruse în timp record în Lăpușna

În extravilanul satului Lăpușna a avut loc un incendiu de vegetație uscată, care a afectat o suprafață de aproximativ 10 hectare. Potrivit informațiilor furnizate, la locul incidentului au intervenit patru pompieri cu o autospecială a Unității de Salvatori și Pompieri din Hîncești.

Evenimentul a avut loc într-o perioadă în care riscul de incendii este foarte mare, din cauza temperaturilor ridicate și a uscăciunii vegetației. Din fericire, datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost stins într-un timp scurt, evitând astfel extinderea acestuia.

În ultimul timp, astfel de incidente au devenit din ce în ce mai frecvente în Republica Moldova, iar autoritățile sunt îngrijorate de impactul acestora asupra mediului și asupra sănătății populației. Astfel, acestea îndeamnă populația să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție pentru a evita astfel de situații, precum evitarea aruncării chiștoacelor de țigară sau a focului în zonele cu vegetație uscată.

În plus, autoritățile îndeamnă la o mai mare responsabilitate din partea cetățenilor, în special a celor care dețin terenuri agricole sau păduri, pentru a preveni astfel de incendii. Aceștia sunt sfătuiți să păstreze curățenia pe terenurile lor, să evite arderea resturilor vegetale și să anunțe autoritățile în cazul unui incendiu sau al unui posibil foc.

În concluzie, incendiile de vegetație uscată reprezintă o problemă serioasă pentru Republica Moldova, iar autoritățile îndeamnă la o mai mare atenție și responsabilitate din partea cetățenilor pentru a preveni astfel de incidente și pentru a proteja mediul și sănătatea populației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!