Știri din Hîncești

5 arderi de vegetație uscată unde aproximativ au ars 30 hectare

La data de 09.03.2023 pompierii din Hîncești au intervenit la 5 arderi de vegetatie uscată, unde aproximativ au ars 30 ha de vegetație în localitățile Drăgușenii Noi, Sofia, Stolniceni.

În ultimul timp, astfel de incidente au devenit din ce în ce mai frecvente în Republica Moldova, iar autoritățile sunt îngrijorate de impactul acestora asupra mediului și asupra sănătății populației. Astfel, acestea îndeamnă populația să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție pentru a evita astfel de situații, precum evitarea aruncării chiștoacelor de țigară sau a focului în zonele cu vegetație uscată.

În plus, autoritățile îndeamnă la o mai mare responsabilitate din partea cetățenilor, în special a celor care dețin terenuri agricole sau păduri, pentru a preveni astfel de incendii. Aceștia sunt sfătuiți să păstreze curățenia pe terenurile lor, să evite arderea resturilor vegetale și să anunțe autoritățile în cazul unui incendiu sau al unui posibil foc.

În concluzie, incendiile de vegetație uscată reprezintă o problemă serioasă pentru Republica Moldova, iar autoritățile îndeamnă la o mai mare atenție și responsabilitate din partea cetățenilor pentru a preveni astfel de incidente și pentru a proteja mediul și sănătatea populației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!