Noi recorduri la benzină care a depășit 33 lei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat joi, 9 iunie, un nou preț maxim la produsele petroliere principale de tip standard, care va fi valabil începînd cu 10 iunie.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va constitui 32,23 lei/litru (+30 bani), iar al motorinei fără denumire comercială – 30,40 lei/litru (+53 bani), relatează Noi.md. Prețurile altor tipuri de produse petroliere vor fi stabilite de fiecare benzinărie individual.

Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard. Amintim că, începînd cu 1 septembrie, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială.

În același timp, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

sursa noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!