Procurorul-șef al raionului Hîncești a fost reținut

Procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești Maxim Gropa a fost reținut în dimineața de 16 februarie. El este acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale.

Procurorul Maxim Gropa a fost reținut în urma unor percheziții, transmite newsmaker.md.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor la procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești, care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Acesta a fost reținut de către procurorii anticorupție pe un termen de 72 de ore. La moment, procurorii desfășoară percheziții în mai multe locații, bunuri imobile, automobile și biroul de serviciu. La terminarea acțiunilor de urmărire penală vom reveni cu informație actualizată”, a precizat Mariana Cherpec.

Maxim Gropa a preluat funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, pentru un mandat de 5 ani, în august 2021.  Anterior, el a fost procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În octombrie 2013, a fost numit în funcția de procuror în Secţia exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţionale în cadrul Procuraturii Generale.

2017 – Cel mai bun în profesie, cu decernarea diplomei – ca acuzator de stat;
27.01.2015 – Grad de clasificare înainte de termen;
29.01.2014 – Diplomă de Onoare de categoria I;
21.01.2013 – Insigna de piept „Eminent al Procuraturii”;
24.01.2013 – Cel mai bun în profesie, cu decernarea diplomei – ca acuzator de stat;
23.09.2011 – Diplomă de Onoare de categoria II.

Cea mai recentă declarație de venit și interese personale a lui Maxim Gropa datează din anul 2021 și vizează anul precedent.

El a declarat venituri salariale, împreună cu partenera de viață, în mărime de circa 460 mii de lei, un apartament dobândit în 1989, estimat la 390 mii de lei și o mașină de model Opel Zafira, produs în 2005 și estimată la 3000 lei.

sursa newsin.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!