Un tânăr, sancționat după ce s-a filmat pe Tik Tok, în uniformă

Un tânăr, îmbrăcat într-o geacă și cu un chipiu cu semnele distinctive ale Poliției Republicii Moldova, a postat un video ieri pe Tik Tok, imaginile ajungând și în atenția poliției. Oamenii legii anunță că acesta urmează să fie audiat.

 

Direcția Inspectare Efectiv a IGP s-a autosesizat, și internautul a fost identificat. Acesta este din raionul Hîncești și nu este angajat al poliției.

Astfel, materialul pe caz a fost expediat potrivit competenței Inspectoratului de Poliție Hîncești, pentru a fi inițiată procedura contravențională.

 

Potrivit poliției, bărbatul a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvârșirea unei infracţiuni” și riscă o amendă între 900 și 2400 de lei.

 

Inspectoratul General al Poliției precizează că nu va tolera denigrarea imaginii angajaților, a instituției și amintește că uniforma de serviciu poate fi purtată doar de persoanele cu statut special, în timpul serviciului. sursa unimedia.info

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!