Proiect transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”

În perioada 17-19 mai 2022, Consiliul Raional Hîncești a fost gazda și a desfășurat seminarul „Valorificarea și promovarea patrimoniului cultural comun, o soluluție viabilă pentru dezvoltarea durabilă a zonei transfrontaliere Vaslui-Hîncești”.

Acest eveniment instructiv a avut loc în cadrul Proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, implementat în comun de către 4 parteneri: Consiliul Județean Vaslui, România, Consiliul Raional Hîncești, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din mun. Vaslui și Comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, România, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România – Republica Moldova 2014-2020”.

Activitatea soft respectivă face parte din Grupul de Activități 3 „Acțiuni de promovare și valorificare a patrimoniului cultural comun” al proiectului, ce-și propune să identifice și să scoată în în evidență cele mai eficiente mijloace de promovare a patrimoniului cultural existent, precum și să faciliteze un schimb de experiență intens între profesioniștii din domeniul culturii din județul Vaslui și raionul Hîncești.

La instruire au participat reprezentanți ai domeniului cultural, APL și mediului academic etc. din județul Vaslui, România, și raionul Hîncești. Iar oratorii: filozoful și profesorul Simion ROȘCA, istoricii-cercetători Teodor CANDU și Eugen Cernenchi, managerul general și managerul de proiect Cristina VASILIU și Elena NICHIFOR, șeful Direcției Cultură și Turism Hîncești, Ion TULBU au oferit asistenței prezentări captivante, luări de cuvânt și intervenții inspirate. Savanții invitați au venit și cu donații a câtorva seturi de publicații, lucrări științifice de autor de ultimă oră.

Training-ul s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de participare, oficiată de dl Iurie LEVINSCHI, Președintele raionului Hîncești, care a mulțumit tuturor participanților pentru efortul depus întru însușirea multor lucruri și informații noi, ce relevă figura emblematică, activitatea vastă și epoca domnitorului Ștefan cel Mare.

Dumnealui a menționat că astfel de evenimente sunt foarte benefice pentru consolidarea relațiilor noastre de cooperare actuale și de viitor, punând baza numeroaselor proiecte pe care le putem elabora și implementa în comun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!