Serviciile cadastrale prestate de o nouă instituție

Începând cu 3 ianuarie, Serviciile cadastrale pentru cetățeni sunt prestate de o nouă instituție numită Cadastrul Bunurilor Imobile, care a preluat responsabilitățile de la Agenția Servicii Publice.

Aceasta se ocupă de înregistrarea și gestionarea proprietăților și drepturilor asupra acestora, precum și de alte servicii cadastrale, inclusiv în Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.

Serviciile cadastrale pentru cetățeni sunt prestate de către o nouă instituție publică, începând cu 3 ianuarie, în urma restructurării Agenției Servicii Publice. Este vorba despre Cadastrul Bunurilor Imobile, fondatorul căreia este Agenția Geodeziei, Cartografiei și Cadastru, transmite IPN. Cadastrul Bunurilor Imobile a preluat de la Agenția Servicii Publice următoarele domenii de activate: crearea şi ţinerea cadastrului bunurilor imobile, altor sisteme informaționale şi registre de domeniu, executarea lucrărilor cadastrale şi celor de evaluare a bunurilor imobile.

De asemenea, noua instituție se va ocupa de administrarea băncii centrale de date a cadastrului bunurilor imobile, efectuarea înregistrărilor de stat ale bunurilor imobile şi ale drepturilor asupra acestora, dar și prestarea serviciilor publice din domeniul cadastrului.

Pentru comoditatea cetățenilor, Cadastrul Bunurilor Imobile va asigura deservirea solicitanților de servicii cadastrale, inclusiv în cadrul ghișeelor la Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!