Știri din Lume

România intră de mâine în spațiul Schengen

România și Bulgaria vor intra în spațiul Schengen pentru călătorii aeriene și maritime începând cu 31 martie. Aceasta înseamnă că controalele la frontieră vor fi eliminate pentru călătorii între aceste țări și alte state membre Schengen.

În România, pregătirile tehnice pe cele 17 aeroporturi și în cele patru porturi maritime au fost finalizate. La aeroporturi, porțile de control au fost reconfigurate, iar pasagerii vor merge direct spre zonele de îmbarcare după controlul de securitate, având asupra lor documentele de călătorie necesare.

Cu toate acestea, polițiștii de frontieră pot efectua verificări neanunțate în aeroporturi, bazate pe analiza de risc, folosind 4.000 de tablete mobile pentru scanarea documentelor de identitate. În plus, unele aeroporturi importante din România au inaugurat noi terminale în acest weekend. La Iași, un nou terminal va deservi fluxurile Schengen și legăturile interne, în timp ce la Timișoara un terminal nou-nouț va fi utilizat doar pentru cursele externe.

Cu toate acestea, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen pentru călătorii terestre va fi amânată din cauza opoziției Austriei. Acest aspect politic ar putea fi influențat de președinția maghiară și de noua Comisie Europeană, cu perspective de negocieri mai rapide spre finalul acestui an.

sursa: www.rri.ro

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube,  și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook Hîncești24   HN24 MD   HN24 RU   HN24 ENG

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!