Știri din Hîncești

Video ! Arme și muniții deținute ilegal în Hîncești și Strășeni

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate în comun cu cei ai Direcției urmărire penală a INI și procurorii PCCOCS au documentat, în cadrul unei cauze penale, un grup de persoane suspectat de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor.

Pe parcursul investigațiilor au fost acumulate informații operative și probe pertinente în privința acestora, precum că păstrează ilegal la domiciliu mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele fiind modificate artizanal, dar și sisteme optice de ochire și monitorizare pe timp de noapte. Totodată s-a stabilit că suspecții au participat în mod frecvent la partide de vânătoare neautorizate și au vânat diferite specii de animale.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor suspectate, din raioanele Strășeni și Hîncești, au fost depistate și ridicate: un pistol de model PM cu două încărcătoare și 36 de cartușe deținute legal, dar păstrate cu încălcarea normelor prevăzute de lege, o armă lungă cu țeava lisă de model MP-27M, două arme lungi cu țeava lisă de model nestabilit păstrate ilegal, două arme cu țeava ghintuită model CZ cu semne vădite de modificare artizanală, o arma cu țeavă lisă de model „Beretta” păstrată cu încălcarea condițiilor de păstrare, 4 termovizoare fără acte de proveniență. 3 amortizoare păstrate ilegal, 150 de cartușe cu calibrul 308 WIN, 49 de cartușe cu calibrul 6.5, 299 de cartușe cu calibrul 20 mm, 3 cartușe cu calibrul 22 Lr, 331 de cartușe cu calibrul 12 mm și un cartuș cu calibrul 9 mm.

De asemenea în timpul perchezițiilor a fost depistată o cantitate de aproximativ 30 de kg de carne ce se presupune a fi de căprioară, care urmează a fi expediată către ANSA și supusă expertizei.

La fel în timpul perchezițiilor au fost depistate 5 telefoane mobile, 2 cartele SIM din statele membre UE și 13 ceasuri de lux, care urmează a fi verificate dacă constituie obiecte ale infracțiunilor.

Totodată s-a stabilit că, persoanele la domiciliul cărora au fost făcute perchezițiile au fost subiecții conflictului înregistrat în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2022 în extravilanul satului Ghidighici, unde au fost agresați fizic angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului, aflați în misiune de serviciu, pentru contracararea braconajului, fiind deposedați abuziv de body-camere, iar în rezultat unul dintre angajați a fost internat în spital cu diverse leziuni.

La moment, în cadrul cauzei penale se întreprind măsurile procesuale necesare în vederea examinării armelor și obiectelor ridicate, expedierea acestora pentru efectuarea expertizelor, precum și verificarea pe teritoriul Statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a stabili dacă acestea figurează ca obiecte marcate sau obținute în urma comiterii infracțiunilor.

Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 30 și 46 de ani.

Conform legii penale persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani și amendă de până la 42 500 de lei.

09 februarie 2024

sursa Politia Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!